13.01.2015 - Them Bird Things kiinnitetty Suistolle Valtakunnalliseen Keikkapäivään

VALTAKUNNALLINEN KEIKKAPÄIVÄ TAAS YSTÄVÄNPÄIVÄNÄ

Suomen rock-klubien liiton yhteisponnistus järjestetään neljättä kertaa ja Suisto on mukana!

Ystävänpäivänä 14. helmikuuta vietetään neljättä kertaa Suomen rock-klubien liiton perustamaa valtakunnallista keikkapäivää, jolloin Suomen tärkeimmät elävän musiikin pesät Tavastiasta Joensuun Kerubiin tarjoavat ilmaisia keikkoja. Vuosittaisen juhlapäivän tarkoitus on haastaa suomalaiset käymään keikoilla ja osoittaa kuinka laadukasta musiikkia Suomessa on tarjolla. Päivän periaate kuuluu ”eka kerta on ilmainen”.

- Arvostin keikkapäivää jo edellisessä työpaikassani ja nyt on hienoa päästä toteuttamaan käytännössä tätä jaloa päämäärää, eli nuorison koukuttamista elävän musiikin pahoille teille. Huikeaa on ollut huomata, miten eri rokkibaarit pitkin maata ovat tässä täysillä mukana, kertoo Teostolta Helsingin Nosturin ohjelmapäälliköksi siirtynyt Mika Nikula.

Kolme kertaa aiemmin järjestetty Valtakunnallinen keikkapäivä on ollut valtaisa menestys. Viime vuonna keikkapäivää vietti yli 20 klubia Joensuusta Raaheen saakka. Ilmaisilla keikoilla esiintyivät muun muassa Asa, Reino Nordin ja Nancy. Tapahtumissa vieraili parituhatta ihmistä.

Suiston kattaus vuonna 2015 on yksinkertainen:

Them Bird Things
Suistoklubi, HML
LA 14.02. KLO 23
vapaa pääsy (narikka 3e)

Suistoklubilla esiintyy tunnelmallinen erityisen hieno THEM BIRD THINGS, josta Otto Talvion levyarvostelu reilun vuoden takaa kertoo paljon:

Helsinkiläisen Them Bird Thingsin kolmas levy on ensimmäinen albumi, jonka kaikki kappaleet ovat yhtyeen omaa tuotantoa, apuna ei ole tällä kertaa käytetty amerikkalaisia veteraanimuusikkoja kuten aikaisemmin. Ja jälki on vaikuttavaa, siksikin, että se tuntuu irtiotolta.

Akustisvoittoisen ja kerronnallisen levyn tunnelma ei ole valoisa, mutta se ei myöskään ole lohduton. Sen syntyprosessia varjosti yhtyeen ystävän ja kuvittajan Kustaa Haapa-ahon kuolema keuhkosairauteen ja hänen urheutensa jokaisen keuhkotransplantin jälkeen välittyy jotenkin siitä kuinka Them Bird Things laulaa painajaismaisista aiheista vaipumatta melodraamaan.

Levyn nimi, vapaasti käännettynä Paksunahkaisia painajaisia, viittaa Tenneseessä 1916 hirtettyyn elefanttiin, josta levyn avauskappale kertoo. Levyllä lauletaan myösRobert Johnsonin murhaajasta, Kiinan rannikolla uponneesta amerikkalaisesta prikistä ja toki Haapa-ahosta. Americanasta lähdetään, mutta päädytään jonnekin kulttuurirajojen tavoittamattomiin.

https://soundcloud.com/thembirdthings

 

<- Takaisin blogilistaukseen